© 2019 Porin polkupyöräilijät ry. Kaikki oikeudet pidätetään. Rakkaudella porilaisille -logo © Porin kaupunki.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

Porissa on pyöräilyteitä yli 660 kilometriä eli siis pyöräiltävää riittää. Pori tutuksi pyöräillen retket avaavat vain muutamia mahdollisuuksia osallistua eri kohteisiin. Retkien tarkoitus onkin toimia eräänlaisena lähtölaukaisuna porilaisille fillaristeille, joille vauhdikas maantiepyöräily tai raskas maastopyöräily on aavistuksen liian rankkaa puuhaa. Pyöräretkelle voi nimittäin lähteä rennoin mielin, kun reitti ja matkan pituus kohtaavat aikeassa suhteessa. Mieli lepää, kun pääsee tutustumaan Porin lähiseutuihin rennolla otteella, ilman pakottavaa suorittamista.

Pyöräretket

Pori tutuksi pyöräillen -fillariretket on tarkoitettu ihan kaikille porilaisille kuntotasosta riippumatta. Ryhmässä edetään rennon verkkaista vauhtia noin 15 - 25 kilometrin reittejä. Välillä voidaan pysähtyä ottamaan vaikka selfie tai joku upea luontokuva joko omaan Instaan tai Pori fillaroi -hankkeen kuvagalleriaan.

Lisätietoa lenkeistä löydät täältä

Fillarifestivaalit

Pori fillaroi -hankkeen päätapahtuma on suuri polkupyöräkulkue, joka johdattaa porilaiset fillaristit läpi kesäisen keskustan Kirjurinluodon liikennepuistoon, jossa järjestetään koko perheen polkupyöräfestivaalit. 

Festivaalien oheistapahtumana järjestetään “Slow Biking -kisat”. Kisa toimii samalla uuden kilpailumuodon lanseeraustapahtumana.


Lisätietoa kulkueesta ja festivaalista löydät täältä

Roskapyöräily

Jätteiden yö -tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Porissa ke 5.6.2019. Tapahtumapaikkana toimii Porin kierrätyskeskus. Tapahtumassa järjestetään trendikkääksi nousseen ploggingin, eli roskalenkkeilyn yhteislähtö klo 19.00. Osallistujille jaetaan roskapussit sekä hanskat ja osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja!
Pori fillaroi -hankkeen on tarkoitus osallistua tapahtumaan juoksijoiden kera keräämässä roskia. Lisää aiheesta 28.5.2019.

 

Reposaari Piknik

Mikä voisi olla sen hienompaa kuin pyöräillä Porista Reposaareen, syödä ja saunoa paikan päällä paikallisten ihmisten kestittävänä ja siestan jälkeen lähteä paluumatkalle kohti Poria. Matkasta ei tule myöskään puuttumaan jännitystä - siitä pitää huolen Reposaaren maanteillä jyräävät rekat ja henkilöautot. Matkanjärjestäjät ovat onneksi mukana opastamassa pyöräilijöitä.

Lisätietoa piknikistä täältä