© 2019 Porin polkupyöräilijät ry. Kaikki oikeudet pidätetään. Rakkaudella porilaisille -logo © Porin kaupunki.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

Porissa on pyöräilyteitä yli 660 kilometriä eli siis pyöräiltävää riittää. Pori tutuksi pyöräillen retket avaavat vain muutamia mahdollisuuksia osallistua eri kohteisiin. Retkien tarkoitus onkin toimia eräänlaisena lähtölaukaisuna porilaisille fillaristeille, joille vauhdikas maantiepyöräily tai raskas maastopyöräily on aavistuksen liian rankkaa puuhaa. Pyöräretkelle voi nimittäin lähteä rennoin mielin, kun reitti ja matkan pituus kohtaavat oikeassa suhteessa. Mieli lepää, kun pääsee tutustumaan Porin lähiseutuihin rennolla otteella, ilman pakottavaa suorittamista.

Pori tutuksi -pyöräretki (Kallo - Seikkailupuisto Huikee)
Sunnuntaina 25.8. klo 11.00 – 18.00
Lähtö: Urheilustadionin edestä

Pori fillaroi -hankkeen viimeinen pyöräretki järjestetään poikkeuksellisesti sunnuntaina. Urheilustadionilta lähdetään päiväretkelle Kallon kautta Seikkailupuisto Huikeeseen, jossa on mahdollisuus kokeilla maastopyöräilyä Fatbike-pyörillä. Matkaa taitetaan Tiilimäen Titaanin johdolla rauhalliseen tahtiin kevyen liikenteen väyliä pitkin. Matkan pituus on noin 45 kilometriä (pyörällä). Lähtö on klo 11.00 Urheilustadionin edestä. Mukaan rento mieli. Retki ja Fatbike-kokeilut ovat ilmaisia. Matkan kesto on noin 7h. Matkan aikana pysätään piknikille Kalloon (omat eväät) sekä syödään Huikeessa, joten varaa ruokarahaa tai eväät mukaan.

Pori tutuksi -pyöräretki (Keskustakierros)
tiistai 6.8. klo 18.00 – 20.00
Lähtö: Urheilustadionin edestä

Pori fillaroi -hankkeen viides pyöräretki kiertelee Porin keskustan alueella. Matkan aikana tutustutaan vuosien varrella Poriin rakennettuihin maamerkkeihin ja nähtävyyksiin: maauimala, lentokenttä, ravirata, Sampola, Juseliuksen mauseleumi, Raatihuone ym. Matkaa taitetaan Tiilimäen Titaanin johdolla rauhalliseen tahtiin kevyen liikenteen väyliä pitkin. Matkan pituus on noin 12 kilometriä (pyörällä). Lähtö on klo 18.00 Urheilustadionin edestä. Mukaan rento mieli. Retki on ilmainen. Matkan kesto on noin 1,5h. Matkan aikana pysätään kahville, joten varaa muutama euro kahvirahaa mukaan.

Pori tutuksi -pyöräretki (Yyterin lietteet)
tiistai 9.7. klo 17.00 – 20.00
Lähtö: Urheilustadionin edestä

Pori fillaroi -hankkeen neljäs pyöräretki suuntautuu lintubongareiden keskelle Yyterin lietteille. Matkaa taitetaan Tiilimäen Titaanin johdolla sekä kevyen liikenteen väyliä että sorateitä pitkin rauhalliseen tahtiin. Matkan pituus on noin 32 kilometriä (pyörällä) sekä 2,5 kilometriä kävellen. Lähtö on klo 17.00 Urheilustadionin edestä. Mukaan rento mieli. Retki on ilmainen. Matkan kesto on noin 3h. HUOM: varaa reppuun mukaan juotavaa sekä pientä purtavaa.

Pori tutuksi -pyöräretki (Noormarkun ruukki)
tiistai 11.6. klo 17.00 – 20.00
Lähtö: Rantamakasiinin (Cafe Jazz) edestä

Pori fillaroi -hankkeen kolmas pyöräretki suuntautuu pittoreskiin Noormarkun ruukkiin ja sen upeisiin nähtävyyksiin. Matkaa taitetaan Tiilimäen Titaanin johdolla sekä kevyen liikenteen väyliä että kyläteitä pitkin rauhalliseen tahtiin. Matkan aikana ihastelemme Havulinnan ja Villa Mairean upeita taloja sekä pysähdymme makkarakosken voimalaitoksen liepeillä. Lähtö on klo 17.00 Etelärannan makasiinin (Cafe Jazz) edestä. Mukaan rento mieli. Retki on ilmainen. Matkan kesto on noin 3h. Noormarkussa mahdollista yllätysohjelmaa.

Pori tutuksi -pyöräretki (Kaunis kokemäenjoki)
tiistai 28.5. klo 17.00 – 19.30
Lähtö: Rantamakasiinin (Cafe Jazz) edestä

Pori fillaroi -hankkeen toinen pyöräretki kiemurtelee kauniin Kokemäenjoen ympäristössä. Matkaa taitetaan Tiilimäen Titaanin johdolla kevyen liikenteen väyliä pitkin rauhalliseen tahtiin, joten muksut mukaan. Matkan aikana ihastelemme jokea sekä käväisemme Ulvilan Kivikirkkoa katsomassa. Lähtö on klo 17.00 Etelärannan makasiinin (Cafe Jazz) edestä. Mukaan rento mieli. Popo tarjoaa virvokkeet ja jäätelöt. Retki on ilmainen. Matkan kesto on noin 2h.

Pori tutuksi -pyöräretki (Kalafornia)
tiistai 21.5. klo 18.00 – 20.30
Lähtö: Ravintola Kirjurin edestä

Pori fillaroi -hankkeen ensimmäinen pyöräretki suuntautuu Kalaforniaan. Matkaa taitetaan Tiilimäen Titaanin johdolla hiekkatietä pitkin rauhalliseen tahtiin, joten muksut mukaan. Matkan aikana ihastelemme jokisuistoa sekä pyöräilemme luotojen alueella. Lähtö on klo 18.00 Ravintola Kirjurin edestä. Mukaan rento mieli ja taskurahaa mahdollista kahvituokiota varten. Itse retki on ilmainen. Matkan pituus on noin 17 kilometriä.